Πάμε Μουσείο;

Αν δεν το έχετε πάρει είδηση, μια καλή ιδέα γι’ αυτές τις ημέρες και όχι μόνο, είναι μια βολτίτσα στο Παιδικό Μουσείο, στην οδό Κυδαθηναίων 14, στην Πλάκα, τηλ. 210 3312995, όπου γίνονται πράματα και θάματα! Αν πάλι επιθυμείτε να απολαύσετε τα εκθέματα του Μουσείου, χωρίς συμμετοχή στις δραστηριότητες, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Eργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Παιδικό Μουσείο

7-8 Ιανουαρίου 2010

Ο ήλιος είναι ένας (για παιδιά 3 έως 6 χρόνων) Τι είναι ο ήλιος; Σε τι μας βοηθάει; Ποια είναι η δύναμη του; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μυστικά του ήλιου. Πειραματίζονται με διάφορα υλικά και δημιουργούν το κολάζ του ήλιου.

Οι δικοί μας πλανήτες (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων) Πόσοι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από το δικό μας Ήλιο; Ποια είναι τα ονόματά τους; Τα παιδιά εξοικειώνονται με την έννοια του ηλιακού συστήματος, ανακαλύπτουν τα μακρινά ουράνια σώματα, τους πλανήτες και δημιουργούν την δική τους αναπαράσταση των πλανητών.

 9-10 Ιανουαρίου 2010

 Πλανήτης Γη (για παιδιά 3 έως 6 χρόνων) Μπορούμε άραγε να φτιάξουμε τον δικό μας πλανήτη Γη; Τι υλικά θα χρειαστούμε; Ποτάμια, βουνά, λίμνες, πόλεις, ζώα, άνθρωποι είναι μόνο μερικά από αυτά που τα παιδιά θα επιλέξουν για να τοποθετήσουν πάνω στον πλανήτη Γη που θα κατασκευάσουν.

Επιστήμη και Διάστημα (για παιδιά 6 έως 12 χρόνων) Μαθηματικοί υπολογισμοί και ουράνιες παρατηρήσεις συνθέτουν το πολυσύνθετο «μωσαϊκό» της εξερεύνησης του διαστήματος. Τα παιδιά διακρίνουν την αστρονομία από την αστρολογία, διερευνούν τη στοιχειώδη ιστορία της Αστρονομίας και κατασκευάζουν το δικό τους τηλεσκόπιο.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του μήνα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: