Η Ονομασία του Σχολείου μας

DSC00631

Μιχαήλ Κουτσόφτας & Ανδρέας Παναγίδης

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού δια του Διευθυντή Στέργιου Τάτσιου υπέγραψε την Πέμπτη 31/3/2005 πρωτόκολλο αδελφοποίησης με το Α’ Δημοτικό Σχολείο Παλαιομετόχου Λευκωσίας, ενισχύοντας τους ακατάλυτους δεσμούς χιλιάδων χρόνων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης για το κυπριακό Σχολείο υπέγραψε η σημερινή Διευθύντριά του Κα Παναγιώτα Χρίστου.

Την αδελφοποίηση αυτή συμπλήρωσε η απόφαση υπ’ αρ. 125380/Δ4/9-11-2005 του ΥΠΕΠΘ με την οποία το Σχολείο μετονομάστηκε σε ‘‘3ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού ‘‘Μιχαήλ Κουτσόφτας & Ανδρέας Παναγίδης’’ προς τιμή των 2 ηρώων από το Παλαιομέτοχο Λευκωσίας, οι οποίοι απαγχονίστηκαν από τις αγγλικές δυνάμεις κατοχής στην ηρωική Μεγαλόνησο την 21η Σεπτεμβρίου 1956 στις κεντρικές φυλακές Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια του 4ετούς απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959) για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την ένωση της Κύπρου με τη Μητέρα Ελλάδα. Η απόφαση μετονομασίας δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1571/14-11-2005, το γεγονός δε αυτό κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο το Σχολείο μας.

Από το 2006 έως σήμερα (2009) αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών του αδελφού κυπριακού Σχολείου, παρελαύνει κάθε 25η Μαρτίου μαζί με το Σχολείο μας στο Χολαργό, γεγονός που αποτελεί ξεχωριστή τιμή τόσο για το Σχολείο μας όσο και για όλο το Δήμο του Χολαργού. Επίσης, κάθε 1η Απριλίου και 21η Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία από το Σχολείο μας συμμετέχει κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό αντιστοίχως της Εθνικής Εορτής της Κύπρου (έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και των Κυπρίων αδελφών μας κατά της αγγλικής κατοχής [1-4-1955]) και του ετήσιου Εθνικού Μνημοσύνου για τους ήρωες Μιχαήλ Κουτσόφτα και Ανδρέα Παναγίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος κάθε Σχολικού Έτους η οικογένεια των απογόνων του ήρωα Ανδρέα Παναγίδη έχει θεσπίσει βραβείο 100 ΕΥΡΩ για τον/την καλύτερο/η μαθητή/τρια της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου ενώ η οικογένεια των απογόνων του ήρωα Μιχαήλ Κουτσόφτα έχει θεσπίσει ισόποσο βραβείο για τον/την καλύτερο/η αθλητή/τρια της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου.

Για το σχολικό έτος 2009-2010 γίνονται ενέργειες μέσω των Διευθυντών των 2 αδελφών Σχολείων για εκπόνηση κοινών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  (Πρόγραμμα ‘‘ΟΙΚΑΔΕ’’) και Αγωγής Υγείας. Προ μηνός επισκέφθηκε την Κύπρο ο Διευθυντής του Σχολείου μας Κος Τάτσιος Στέργιος συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις  για το Εθνικό Μνημόσυνο των ηρώων Μιχαήλ Κουτσόφτα & Ανδρέα Παναγίδη και συνεργαζόμενος τόσο με την Διευθύντρια και εκπαιδευτικούς του αδελφού Σχολείου της Κύπρου, όσο και με εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλαιομετόχου.

Advertisements

Ένα Σχόλιο

  1. Αγαπητέ Στέργιε

    Καλή χρονιά κι ευλογημένη. Είμαι η νύφη του ήρωα Παναγίδη, η Ζήνα, η σύζυγος του Αριστείδη. Πολύ χάρηκα που σερφάροντας σας βρήκα. Είναι πολύ όμορφη η σελίδα σας και μπράβο σας! Σε πεθυμήσαμε.

    Πολλούς χαιρετισμούς και την αγάπη μας στη σύζυγο και την κόρη σου.

    Φιλικά
    Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: